FIKK HJELP: Thomas Ulsrud jukset inn steinen til Kronprins Haakon.
FIKK HJELP: Thomas Ulsrud jukset inn steinen til Kronprins Haakon. Foto: NTB scanpix

Kronprinsen satte en perfekt stein - nå avsløres «jukset»

Thomas Ulsrud røper at kronprins Haakon fikk hjelp til å sette steinen midt i boet.
0:00 | 6:15
Tradisjonen tro la kronprins Haakon den første steinen da curlinghallen i Kristins hall offisielt ble åpnet under ungdoms-OL på Lillehammer. På laget sitt hadde han kulturminister Linda Hofstad Helleland og curlingspillerne Pål Trulsen og Thomas Ulsrud.

Hør intervjuet med Thomas Ulsrud i lydfilen over.

- Bremset den underveis
Kronprinsens stein havnet midt i boet, til stor applaus fra publikum. Men da Thomas Ulsrud var gjest i P4s Radiofrokost torsdag, avslørte han at det hele nok var litt juks.

- Vi ga kronprinsen et lite tips om å sende avgårde steinen litt hardt, og så bremset vi den underveis og latet  som vi kostet masse på slutten, forklarer Ulsrud.


Så selv om kronprinsen har prøvd curling før, måtte det altså ulovligheter til for å sette en så perfekt stein.

- Det er jo egentlig ikke lov, men ungdommene og publikum så det ikke, så de var veldig imponert over kronprinsen, forteller verdensmesteren.

- Han traff jo midt i, så vi kunne glidd lett inn i Nord-Korea, siden vi gjorde alt for at lederen skulle skinne, sier Ulsrud og ler.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Mette-Marit påkjørt

Saken fortsetter under bildet
Thomas Ulsrud og kronprins Haakon
SUKSESS: Kronprins Haakons curlingstein var tilsynelatende perfekt satt. Foto: NTB scanpix

Sekken full av spylevæske
Thomas Ulsrud er for tiden å se på TV som en av deltakerne i kjendisversjonen av «71 grader nord». Og konkurransemannen Ulsrud la seg i hardtrening før opptakene.

- Jeg innså at jeg var litt svak på kart og kompass, så da hadde jeg sett meg ut en rute som skulle ta ca en times tid. Men den tok fire timer, forteller han.


Med seg på turen hadde Ulsrud kona og sønnen, pluss en sekk på 30 kilo.

- For å få på litt vekt, fylte jeg sekken med masse forskjellig, blant annet mange liter spylevæske. Og det kunne jeg jo ikke bare sette igjen i skogen. Så da kona og sønnen min ble sultne, så hadde jeg heller ikke noe annet å by på enn spylevæske, ler Ulsrud.

P4s Radiofrokost hører du mandag til fredag fra klokken 06.00
Flere kanaler