EKSPERT: Derfor har brystene ulik størrelse

Det er mer normalt enn man skulle tro

MER ELLER MINDRE ENN EN HÅNDFULL?: Det viser seg at asymmetriske bryster er vanligere enn man skulle tro..  Foto: Shutterstock
MER ELLER MINDRE ENN EN HÅNDFULL?: Det viser seg at asymmetriske bryster er vanligere enn man skulle tro.. Foto: Shutterstock

Det er ikke å stikke under stol at bryster er en felles interesse mellom kvinner og menn, og det kan til tider virke som om kvinner gjør hva som helst for å oppnå sine brystidealer. 


Hvis man derimot en dag oppdager - eller til og med får påpekt at dine to skatter nærmest hjertet er av ulik størrelse, kan enhver samlet kvinne få hetta. 

Kjenner du deg igjen? Da kan du ta det helt med ro.  Nettstedet Buzzfeed har nemlig snakket med plastikk-kirurg Daniel Maman, som er en ekspert på området. Han kommer med noen behagelige fakta for alle kvinner der ute: 

- Ett hundre prosent av alle kvinner har asymmetriske bryster. 

Hovedgrunnen til at brystene ikke er like, er det samme som for resten av kroppen. Hvis du hadde tatt et bilde av den ene siden av ansiktet ditt og sammenlignet med den andre, hadde du nok oppdaget at det heller ikke var speilrefleksjoner av hverandre. 

- Det er helt normale anatomiske faktorer i fosterutvikling som fører til liten eller stor grad av asymmetri, forsikrer Maman. 

LES OGSÅ: Puppetrikset som tar nettet med storm

Saken fortsetter under bildet..
symmetrisk
PENT?: Omtrent slik ville ansiktet sett ut om det var fullstendig symmetrisk. Foto: Shutterstock


Amming kan utgjøre en forskjell 

Til tross for at du mest sannsynlig er født med det, er det enkelte ting som kan forstørre brystforskjellene. 

- Det har som regel med forskjellig volum av brystvev eller størrelse og form på brystet å gjøre, forteller plastikk-kirurgen.

- Det kan også skyldes elastisk hud. Om du har vært gravid kan amming på den ene siden mer enn den andre utgjøre en forskjell, fortsetter han. 

Saken fortsetter under bildet..
Bryster
HELT NORMALT: Plastikk-kirurg Daniel Maman forsikrer om at absolutt alle har en form for asymmetri. Foto: Shutterstock

Trening ingen nytte

Det florerer i sosiale medier av videoer som skal vise deg hvordan brystene kan strammes opp eller bli gjort mer symmetriske, men om trening er en del av dette, vil det i følge Maman ikke fungere. 

- Brystmuskelen ligger under selve vevet, så disse øvelsene vil ikke fungere på symmetri.

Han understreker at hvis forskjellene er store og plagsomme, er det mulig å gjennomføre en korrigerende kirurgi for å rette opp i dette, men at du har det aller best i å akseptere kroppen din som den er. 

Tross alt har jo ett hundre prosent av oss en variant av det.