Ivrig Instagrammer? Da er du narsissist

Ny studie røper personligheten din

Avhengig av Instagram? Da har vi dårlige nyheter. Ivrige Insta-brukere er narsissister som hele tiden trenger bekreftelse og oppmerksomhet, ifølge ny studie.

Rapporter fra LendEDU har bekreftet det vi kanskje allerede vet. Av alle sosiale medier-apper, er det Instagram vi oppsøker for en ego boost.

64% av millenniumsgenerasjonen mener bildedelingsappen, Instagram, er den mest narsissistiske plattformen på sosiale medier. 

Instagram fikk flere stemmer enn Facebook (10%), Snapchat (15%) og Twitter (11%) til sammen. 


LendEDU
Resultatet av spørsmålet: Hva er den mest narsissistiske sosiale medier-platformen? Foto: LendEDU


LendEDU påpeker at sosiale medier er et mektig verktøy.

- Konseptet er enkelt. Hvis du poster bilder som er spesielle nok og du får mange likes, så teller ikke hva du oppnår i det virkelige liv. Populariteten av din sosiale medier-konto bestemmer din sosiale status.

3 689 personer ble spurt om de gjør en innsats for å like Instagram-posten til noen som allerede har likt en av dine egne bilder. Hele 67% mente at det var en selvfølge.

- De fleste brukerne har skapt en type allianse med hverandre for å forsikre seg om at de får nok likes. De bryr seg ikke om posten er interessant eller ikke. Det som teller er å få oppmerksomhet og likes tilbake, slik at profilen din blir større.

Resultatet av undersøkelsen
Foto: LendEDU

Det er ikke ukjent at brukere som poster bilder på Insta bare er opptatt av én ting: Likes. Undersøkelsen viste at 78% vet om noen som har slettet et bilde fordi det ikke fikk nok likes. 

Dette bekrefter at folk flest søker bekreftelse av andre, og hvor fucka generasjonen vår er blitt. 

Selena Gomez har knekt koden, for hun er for øyeblikket den mest populære på Instagram med 126 millioner følgere.

@instylemagazine

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on